Duurzaam

Middellaan Mode onderneemt met respect voor mens en omgeving. Juist als groeiend bedrijf vinden wij dit belangrijk en zijn wij ons bewust van de impact van de modewereld op het klimaat. Een duurzaam verhaal begint bij jezelf. We kijken goed naar waar onze kleding vandaan komt en hoe het geproduceerd wordt. Maar wat verstaan we hieronder? De belangrijkste aspecten zijn: goede omstandigheden in de kledingindustrie én het gebruik van materialen die niet schadelijk zijn voor mens en milieu. Zo draag je bij aan een betere wereld, terwijl je er stijlvol bijloopt; goed voor iedereen.

Tegenwoordig worden steeds meer “nieuwe” materialen gebruikt in de kledingindustrie die minder schadelijk zijn voor het milieu. Zo zien we vaker gerecycled- en biologische katoen, Lyocell en Tencel. Lyocell is een duurzaam alternatief voor viscose met dezelfde eigenschappen. Tencel is een kwaliteit die voortkomt uit hout, chloorvrij wordt gebleekt en waarbij water wordt hergebruikt. Ook is Tencel biologisch afbreekbaar. Wist je dat Tencel zo zacht is als zijde, zo koel is als linnen, zo warm is als wol, zo sterk is als polyester en zo soepel is als viscose? Ook zien we steeds vaker gerecycled polyester dat afkomstig is van PET flessen. Gerecycled polyester wordt verkregen door bestaande kunststof te versmelten en opnieuw te spinnen tot een nieuw polyestervezel.

Wij verkopen geen bont, geen angora en geen exotische huiden in onze winkel en webshop. Wel zo eerlijk voor mens en dier. 

Jouw kleding zit pas goed als het echt goed zit!

Winkelwagen
Scroll naar boven